Новости компании

Дом / Новости / Новости компании / Разбярыцеся з класіфікацыяй трыкатажных тканін

Разбярыцеся з класіфікацыяй трыкатажных тканін

Обновить:04-08-2016
Резюме:

Трыкатажная тканіна - гэта тканіна, якая ўтвараецца згі […]

Трыкатажная тканіна - гэта тканіна, якая ўтвараецца згінаннем нітак у завесы спіцамі і перапляценнем адзін з адным, шырока выкарыстоўваецца ў адзенні, хатнім тэкстылі і іншых вырабах. Вязаныя тканіны дзеляцца на тры катэгорыі, а розныя катэгорыі таксама маюць розныя характарыстыкі.

Трыкатажная тканіна

1. Качка трыкатажнай тканіны

Аналіз: у якасці сыравіны выкарыстоўваецца нізкаэластычная поліэфірная нітка або прафіляваная поліэфірная нітка, капронавая нітка, баваўняная нітка, ваўняная нітка і інш., Вязаная на качках вязальнай машынкай па плоскай ігольчатай структуры, рэбрыстай плоскай структуры іголкі, двайны канструкцыі плоскай іголкі, джакардавай структуры і г.д. Яго называюць качкам трыкатажу.

Асаблівасці: Існуе мноства разнавіднасцяў, у асноўным з поліэфірнай фарбай. Як правіла, ён валодае добрай эластычнасцю і расцяжэннем, тканіна мяккая, цвёрдая і ўстойлівая да маршчын, адчуванне валасоў моцнае, лёгка мыць і хутка высыхаць; аднак, у яго дрэнная гіграскапічнасць, тканіна недастаткова цвёрдая, яе лёгка разрыхліць і скруціць.

Ужыванне: У асноўным выкарыстоўваецца ў якасці мужчынскага і жаночага топаў, касцюмаў, ветракоў, камізэлек, спадніц, куртак, дзіцячай адзення і г.д.

2. Вывядзіце трыкатаж

Аналіз: Поліэстэр, нейлон, вінілон, поліпрапілен і іншыя сінтэтычныя ніткі часта выкарыстоўваюцца ў якасці сыравіны, і іх яшчэ называюць асновай трыкатажных тканін, тканых з бавоўны, воўны, шоўку, канопляў, хімічнага валакна і іх змешаных нітак.

Асаблівасці: У яго ёсць добрая вертыкальная стабільнасць памераў, калянасць тканіны, невялікая рыхласць, адсутнасць завіўкі і добрая пранікальнасць паветра. Але яго бакавое пашырэнне, эластычнасць і мяккасць не такія добрыя, як качка трыкатажу. Асноўныя катэгорыі: трыкатажныя вырабы з поліэстэру, трыкатажныя ворсы з асновы, трыкатажныя махровыя асновы і г.д.

Ужыванне: У асноўным выкарыстоўваецца як мужчынскі і жаночы топы, касцюмы, курткі, дзіцячая адзенне, кашулі, спартыўная адзенне, футболкі-адвароты, піжамы і г.д.

3. Ганконгская трыкатажная ваўняная тканіна

Трыкатажная ваўняная шэрсць Ганконскага тыпу валодае гладкім, мяккім і аб'ёмным адчуваннем кашмірнай тканіны, а таксама мяккім бляскам шаўковых тканін, добрымі драпіроўкі і нязменшымі характарыстыкамі. У асноўным выкарыстоўваецца ў якасці модных тканін для вясны, восені і зімы.

Парады рэдакцыі

1. Нягледзячы на ​​тое, што трыкатажная тканіна мае свае незаменныя перавагі перад іншымі тканінамі, яна не ідэальная, і пры выкарыстанні ў якасці тканіны для адзення варта звяртаць увагу на яе фізічныя характарыстыкі, такія як пашырэнне, скручванне і расхістванне. Заўвага: Паспрабуйце не мыць максімальна гарачай вадой, так што тканіны вельмі маршчыніцца і кароцяць.

2. Трыкатаж мае свабоднасць. Пры распрацоўцы і вырабе мадэлі варта звярнуць увагу на некаторыя трыкатажныя вырабы. Не выкарыстоўвайце занадта шмат перабольшанняў. Паспрабуйце не распрацоўваць лініі выразання і занадта шмат швейных швоў, каб пазбегнуць разрыхлення вязаных завес. І ўплываюць на эстэтыку адзення.